Плаћање рата за школарину

Пон, 29. Окт, 2018. у 12:16

Извод из Уговора који су на почетку школске 2019/2020. потписали сви самофинансирајући студенти:

Члан 6.

Школарина се плаћа:

  1. уплатом целокупног износа од 89.000,00 динара или
  2. у осам једнаких месечних рата у износу од 11.125,00 динара.

Извод из Уговора за бруцоше:

Прва рата плаћа се приликом уписа године студија, друга рата до 30. октобра текуће школске године, а остале месечне рате сваког месеца, најкасније до последњег дана у месецу, све до коначне исплате.

Извод из Уговора за студенте виших година ОАС:

Прва рата плаћа се приликом уписа године студија, а остале месечне рате сваког месеца, најкасније до последњег дана у месецу, све до коначне исплате.

Укупан износ школарине треба да буде измирен до 30. маја текуће школске године.

Члан 7.

Студент који не измири доспелу обавезу школарине, не може остваривати право на пријављивање и полагање испита, похађање наставе, вежби и других облика наставе, као ни административне услуге у вези регулисања статуса студента.

У случају исписивања самофинансирајућег студента у току школске године, Факултет има право да наплати целокупан износ школарине.

Студент не може уписати наредну школску годину уколико није измирио обавезе из претходне године.

 

Приликом плаћања рате за школарину уписујете позив на број који вам генерише СИП, а на основу кога се идентификује уплатилац.

Број је јединствен за сваког студента и немојте га преписивати од других, јер ћете тако њима уплатити ваш новац.

Број је исти за све рате школарине у текућој школској години.

УПУТСТВО

 

Неопходно је да имате креиран СИП налог. Ако немате, креирајте га: Регистрација на СИП-у

Улогујте се на СИП: логин

Све податке везане за исплату рата школарине имате под опцијом Профил, па даље под Школарина.

 

 

Ту видите све податке за сваку рате школарине: укупан износ рате, када се очекује уплата, колико је до сада уплаћено и код датума је уплаћено.

Уколико је нека рата само делимично исплаћена, она се рачуна као да није плаћена и тако остаје све до измирења укупног износа дуга за ту рату.

Испод табеле са подацима о ратама, имате пример исправно попуњене уплатнице, са унешеним вашим подацима и, што је јако битно, позивом на број који је јединствен за вас и на основу кога препознајемо да сте баш ви уплатитли. Ваше је само да унесете износ за уплату.

Минимални износ за уплату је износ једне целе рате школарине. Можете уплатити и више рата, при чему се рате раздужују сукцесивно.

Након што ваша уплата буде регистрована (најкасније два радна дана након плаћања), стиже вам и-мејл са поруком о извршеној уплати.

Уплатницу није потребно да предајете Студентској служби, али је сачувате као доказ уплате у случају непредвиђених техничких проблема.

Уколико не унесете позив на број, уплатницу је неопходно да предате Студентској служби.