Пријава испита преко СИП-а

Чет, 22. Дец, 2016. у 14:52

Поступак пријаве испита преко СИП-а је једноставан.  Наког логовања на СИП, бирате ставку Нова пријава. Приметићете листу неположених испита, тј. испита које можете да пријавите.

То су они испити које имате право да полажете, али их још увек нисте положили (дакле, то нису сви испити који су Вам остали до дипломирања, већ само до завршетка последње одслушане године студија). 

 

Уколико на списку не видите испит који желите да пријавите, пошаљите захтев за решавање проблема по следећем упутству: Слање захтева за решавање проблема.

Пријава испита је могућа само у одређеном временском периоду, тачније од датума почетка пријаве до датума завршетка рока за пријаву.

(Напомена: Уколико закасните неколико дана, испит ипак можете да пријавите, али искључиво на шалтеру студентске службе. Плус имате додатне трошкове због закаснеле пријаве (1800 рсд по испиту). Последњи рок за пријаву испита на шалтеру студентске службе, а уз додатно плаћање због кашњења, је три радна дана пре почетка испитног рока. У овом случају накнаду за закаснелу пријаву плаћате пре пријаве, а доказ о уплати предајете на шалтер Студентске служне у тренутку када пријављујете испите.)

Потребно је да из листе одаберете испите које желите да пријавите.

У колони "Цена" добијате износ који је, по потреби, неопходно уплатити за пријаву селектованог испита.

Уколико Вам портал избаци суму за уплату са којом се ви не слажете (сматрате да је нетачна), молимо Вас да не пријављујте испите, већ нам пошаљите захтев за решавање проблема (или пријавите испите, али их не плаћајте док се не консултујете са нама преко мејла). 

Уколико је све у реду, поврђујете пријаву кликом на дугме "Пријави".

Након успешне пријаве, добијате обавештење да сте успешно пријавили испите:

 

Страна ће аутоматски поново учитати и сада можете да видите Вашу пријаву, као и аутоматски генерисану уплатницу којом, по потреби, плаћате пријављивање испита.

 

Генерисани износ за уплату представља сва Ваша до тог тренутка неизмирена дуговања за све пријаве испита у том испитном року.

Попуните уплатницу идентично као што је генерисао СИП, укључујући и тачан позив на број, који је је Ваш лични идентификатор и на основу кога програм препознаје уплатиоца.

Истовремено Вам стиже и и-мејл о успешној пријави.

Ове две информације Вам гарантују да сте пријавили испите, а у њиховом одсуству је потребно да поновите поступак. 

Такође, препоручујемо Вам да одете на страну где су све ваше пријаве и проверите да ли се појавила ова последња.

Уколико Ваше пријаве нема, поновите поступак. 

Препоручујемо Вам да на страни за пријаве УВЕК проверите да ли сте пријавили испите, прво да бисте се уверили да је сама пријава прошла, друго да бисте још једном проверили унете податке, тј. да ли сте пријавили жељене испите.

Након завршене пријаве, ако пријава није била бесплатна, потребно је да уплатите новац на рачун Електронског факултета (види "Плаћање" у наставку) и тако завршите пријаву испита.

Новац је потребно да уплатите најкасније један дан након завршетка рока за пријаву (дакле, ако се пријава завршава у петак, последњи дан за плаћање је субота). Накнадне уплате неће бити евидентиране за овај испитни рок, тј. нећете имати право полагања испита чак и ако однесете уплатницу на шалтер Студенстске службе. (напомена: Уплаћени новац можете да искористите за неки од наредних рокова.)

Уколико из неких објективних разлога заиста не успете да пријавите испите (рецимо СИП портал је тренутно недоступан), неопходно је да најкасније до краја рока за пријаву испита пошаљете захтев за решавање проблема, који треба да садржи детаљан опис проблема, ваше податке (СИП корисничко име, број индекса и ЈМБГ), као и листу предмета које сте покушали да пријавите. И-мејл мора бити послат са Вашег елфак и-мејл налога. 

Само у том случају ће Ваша пријава бити узета у обзир и имаћете могућност да се у писаном облику обратите студентској служби и затражите да Вам пријаве испите са закашњењем, а без додатних трошкова. Уколико ваш и-мејл стигле након истека рока за пријаву испита преко СИП-а, он неће бити разматран. 

Напомињемо да се у логовима бележи свака акција на СИП-у, па имамо детаљан увид у то који студент се када улоговао, које испите је покушао да пријави, те да ли је то извео успешно или не.

Плаћање

На аутоматски генерисаној уплатници имате све потребне податке за уплату, обратите пажњу да уплатницу попуните идентично као што је приказано, укључујући и позив на број! 

У позиву на број су ваши подаци, немојте их преписивати од колеге, у супротном ћете њему уплатити новац, а не себи. 

Сачувајте уплатницу по обављеној уплати (можете одштампати и потврду електронске уплате са TransactionId пољем) и обавезно је понесите на испит. 

Напомена: Препоручујемо Вам да не чекате последњи дан и да тада сви уплаћујете новац у пошти која се налази у оквиру зграде Електронског факултета, већ да уплату извршите или раније или у некој другој пошти или у било којој банци, и тако избегнете непотребно чекање дугачког реда, кога по правилу има последњег дана пријаве испита. 

Потврду да је плаћање успешно извршено добићете путем и-мејла, а биће видљиво и на страни за пријаве, где ће се статус испита са "Очекује се уплата" променити у "Исправна пријава".

Ваша уплата би требало да буде евидентирана најкасније 48 сати (два радна дана) од тренутка уплате.

Уколико се Ваш статус дуговања не промени на порталу за пријаву испита и након два радна дана након обављене уплате, уплатницу однесите студентској служби како би се извршила другостепена провера уплате.

 

Дуговања, осим на свом СИП налогу, можете пратити на извештајима које студентска служба благовремено избацује на огласној табли. 

Напомена: На испите не можете изаћи ако не измирите дуговања. Уколико имате ранија неизмирена дуговања, не можете пријавити испите. 

Одјава испита

Пријављени испити се могу одјавити преко портала и то најкасније до краја рока за пријаву. Више о одјави испита имате у посебном чланку: Одјава испита преко СИП-а

Слање захтева за решавање проблема

Све проблеме можете пријавити Рачунско-информационом центру слањем захтева за решавање проблема. Мејл мора бити послат са вашег елфак налога.

Ми ћемо се потрудити да све што можемо решимо са горе поменутим службама или у оквиру Рачунско-информационог центра, како не бисте морали да долазите на факултет.