Предавање: Да ли стварно разумемо ChatGPT и вештачку интелигенцију

Чет, 23. Мар, 2023. у 12:35

Од новембра 2022. године и појаве AI chatbot-ова, попут ChatGPT-а, прича о вештачкој интелигенцији и њеној широкој примени се не смирује. ChatGPT је омогућио да по први пут неко путем претраживача може тестирати вештачку интелигенцију и да разговара са четом, али и чет са њим. Дат му је надимак „Убица Google-а“ због способности да понуди заокружене одговоре уместо линкова.

Управо ово је навело Google и Microsoft да почетком ове године донесу одлуку да уведу вештачку интелигенцију у властите претраживаче.

Вештачка интелигенција је због свега овога последњих неколико месеци горућа тема широм света, те смо организовали догађај на коме ћете моћи да се детаљније упознате са овом темом и добијете одговoр на питање:

„Да ли стварно разумемо ChatGPT и вештачку интелигенцију – Шта се крије изa хаубе и где је ту наша шанса?“.

У понедељак, 27. марта, у 11 часова у НТП Ниш угостићемо Борислава Агапиева, истраживача и предузетника у пољу вештачке интелигенције. Он је оснивач и CEO два стартапа Qaagi.com и Yottaanwers.com за резоновање и чињеничне директне одговоре веома малих скала са циљем постизања Вештачке Генералне Интелигенције (AGI). Борислав је претходно основао Wowd, дистрибуирани социјални претраживач са циљем дисрупције Google-а (који је купио Facebook 2012. године, а Google је купио кључне патенте). Пре тога је основао Vast.com, највећи вертикални претраживач за аутомобиле и некретнине на тржишту САД (купио је Vroom 2021. године).

Текући интереси др Агапиева су вештачка генерална интелигенција, квантни компјутери и квантно-инспирисана вештачка интелигенција, претраживачи и њихова примена у финансијама и радо ће са вама поделити своје знање и искуство кроз разговор и предавање следеће недеље.

Позивамо вас да се пријавите ОВДЕ, придружите нам се и чујте запажања једног од највећих стручњака са наших простора из области вештачке интелигенције.

Срдачан поздрав

Тим НТП Ниш

Научно-технолошки парк Ниш

+ 381 18 415 57 77