Поштовање превентивних мера

Уто, 14. Сеп, 2021. у 13:40

У циљу заштите здравља студената, запослених и свих других посетилаца зграде Факултета, подсећам вас на неопходност примене свих превентивних мера које се односе на дезинфекцију руку, употребу личних заштитних средстава (маски) и растојања између присутних лица од најмање два метра, ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

На улазу у зграду Факултета постављена је дезобаријера, као и дозер са средством за дезинфекцију руку. Сви који улазе у зграду Факултета су дужни да прођу кроз дезобаријеру и да дезинфикују руке. Такође, сви који улазе у зграду Факултета дужни су да измере температуру. Термометри се налазе на портирници Факултета.

Обавезно је правилно ношење заштитних маски за лице које прекривају нос, уста и браду за сво време боравка студената на Факултету што подразумева: улазак на Факултет, кретање по ходницима Факултета, боравак у амфитеатрима, учионицама, лабораторијама, читаоници и тоалетима.

Непридржавање мера личне заштите од инфекције усмерених на заштиту сопственог и туђег здравља и живота, у време проглашене епидемије, кажњиво је Законом о заштити становништва од заразних болести.

При појави било каквих симптома (повишена температура, кашаљ, отежано дисање – кратак дах, умор, слабост и болови у мишићима), а који могу указивати на потенцијалну инфекцију, или уколико сте били у контакту са особом оболелом или инфицираном вирусом SARS-CoV-2 не долазити на Факултет, о чему је неопходно обавестити одговорног наставника или асистента о одсуству са наставе и обавезно се јавити лекару.

Моле се студенти да се за време трајања опасности од ширења заразне болести COVID-19 за све потребне информације обрате надлежним службама Факултета путем телефона и електронске поште, као и да прате обавештења на интернет страници Факултета, а да у зграду Факултета улазе само када је то неопходно.

Све препоруке и упутства која садрже мере које се морају примењивати док траје опасност од ширења заразне болести COVID-19 и које имају за циљ здравствену безбедност запослених и студената, налазе се на сајту Факултета.

 

Декан Електронског факултета у Нишу

Проф. др. Драган Манчић