Мeђунарнодна студентска недеља у Београду (ISWiB)

Чет, 9. Мар, 2023. у 9:48

Међународна студентска недеља у Београду (International Student Week in Belgrade - ISWiB) је интернационални фестивал који се одржава у Београду од 16. до 24. јула 2023. године и који већ дуги низ година окупља студенте из преко 50 држава широм света.

Идеја фестивала је да се млади у мултикултуралном окружењу баве највећим проблемима данашњег друштва и да путем радионица које се користе разним методама пруже свој допринос решавању тих проблема.

Ове године фестивал слави 16. година постојања и овогодишња тема је Будућност комуникације под слоганом #УмреженостНаСвимНивоима.

Студенти ће моћи да учествују у 10 занимљивих радионица као што су: мјузикл, филм, професионална комуникација, маркетинг и медији и друге.

Осим едукативног програма, младима се пружа могућност упознавања Београда и размена мишљења са својим вршњацима у амбијенту ослобођеном од предрасуда, расизма, ксенофобије, хомофобије, насиља и говора мржње. Учесници ће упознати и стручњаке различитих професија и биће подстицани на друштвени активизам у сопственој локалној заједници. Надамо се да ћете препознати значај наше манифестације и бити спремни да допринесете нашем стварању, и ширењу мултикултуралног дијалога и на нашим просторима.

Можете се пријавити путем следећег линка:пријава

За више информација, можете посетити сајт iswib.org