Презентација компаније Bending Spoons

Сре, 15. Нов, 2023. у 11:40


У склопу уговора о пословно-техничкој сарадњи са компанијом Bending Spoons, представници исте ће у понедељак 20. новембра у 12 сати у сали 165 одржати предавање на тему: Примењена вештачка интелигенција у индустрији: Пут од развијања модела, до милиона корисника.
Предавање ће држати Јелена Родић, AI researcher у Bending Spoons-у.

Такође, на самом догађају биће речи и о отвореним позицијама и праксама у фирми, из области софтверског инжињерства, вештачке интелигенције и сличних позиција. Студенти ће моћи да поразговарају о свему што их интересује и са Ањом Лукић (software engineeri).

О компанији:
Bending Spoons, занимљиво име, зар не? Идеја долази из филма The Matrix, где херој схвата да оно што на први поглед делује немогуће, често то можда и није. Године 2013, када је ова фирма још увек била мали start-up који се борио за своје место у тех свету, ова паралела је била прилично прикладна.
Данас, делује да је била потпуно адекватна. Start-up који је кренуо од само 5 људи, данас је једна од водећих европских компанија за развој мобилних апликација, са 300+ талентованих, инспиришућих људи (или Spooner-a како се интерно зовемо) из преко 35 различитих земаља. Наши производи су лидери у својим категоријама, укључујући апликације Splice, Remini и Dawn AI, које су скидане више од 500 милиона пута, и које људи широм света користе свакодневно.
Пуно се ствари променило кроз године, али наш циљ остаје исти: да наш осигурамо позитиван утицај на наше кориснике, запослене и цело друшто. И тек смо почели да радимо на томе…
Немогућа мисија? Можда. На нама је да покушамо.
Сазнај више о нама и зашто смо више година за редом изабрани за једно од најбољих места за рад у Ервопи на www.bendingspoons.com.